آشنایی با انواع شیر پروانه ای بر اساس کاربرد آنها | kasrasaran

آشنایی با انواع شیر پروانه ای بر اساس کاربرد آنها | kasrasaran

بسیار مهم است توجه داشته باشید خطوط لوله‌ ای که دارای شیر پروانه ای هستند. شیر پروانه ای یا butterfly valve  (باترفلای ولو) ،یکی از انواع شیرآلات صنعتی می‌ باشد. دستگیره این شیرآلات ربع گرد می‌ باشد که؛ با نود درجه چرخش کاملا باز یا بسته خواهد شد. شیرآلات پروانه ای در سایز های مختلف و بسته به مقدار خرید، می‌تواند قیمت متفاوتی داشته باشد. شیر پروانه ای ویفری نسبت به دو نوع دیگر این شیرآلات کاربرد بیشتری دارد. استفاده از شیرآلات پروانه ای در سیستم‌ هایی که؛ سیال آن‌ها به کار رفته در آنها شامل جامدات معلق است مناسب می ‌باشد.

الف- شیر پروانه ای یا Butterfly Valve چیست؟

این دیسک ها به کمک یک میله، به یک عملگر بیرونی مانند دستگیره یا عملگر وصل می شوند. از باترفلای ولو می توانید برای توقف، تنظیم یا راه اندازی سیالات پر فشار داغ یا سیلات کم فشار سرد استفاده کنید؛ این شیر صنعتی برای انتقال تمام سیالات مناسب است. شرکت های صنایع نفت و پتروشیمی، آب و فاضلاب و … از این شیرآلات صنعتی برای کنترل باز و بسته کردن منبع استفاده می کنند.

اجزای تشکیل دهنده شیر پروانه ای چیست؟

این اجزا با توجه به نوع کاربرد می توانند از جنس استیل، فولاد، چدن و اطلاعات بیشتر را پیدا کنید حتی پلاستیک باشند. به شیر پروانه ای اصطلاحا شیر یک چهارم (Quarter-turn) نیز می گویند؛
به این دلیل که اگر دیسک به اندازه یک ربع دایره بچرخد، شیر باز یا بسته می شود. شیر پروانه ای (Butterfly Valve) از یک بدنه اصلی خارجی و یک دیسک دایره ای تشکیل شده است. در این مدل شیرها همانند سایر شیرهای قبلی باز و بسته شدن شیر به وسیله یک اهرم فلکه‌ای انجام می‌شود.

  • در طول این مقاله با کاربردها، مزایا و معایب این محصول آشنا شدیم.
  • شیری که بیشتر به کار تأسیسات فشار قوی می‌آید،‌ شیر پروانه‌ای سه آفست است.
  • اِستم این محصول از خط مرکزی شیر عبور نمی‌کند، بلکه در پشت دیسک جای می‌گیرد که خلاف جهت جریان است.
  • نوع باز و بسته شدن شیرهای فلنجی گیربکسی هم مانند دیگر شیرهای پروانه ای است.
  • جزئیات برخی از اجزای انتهای محرک مانند دسته، اهرم، گیربکس و چرخ دستی در بخش فعال سازی پوشش داده خواهد شد.

شیرآلات پروانه ای با توجه عملگر به دو دسته اصلی شیر پروانه ای اهرمی و شیر پروانه ای گیربکسی تقسیم بندی می شوند . شیر پروانه ای پنوماتیک یا اکچویتور پنوماتیکی، کوپل شده با عملگر پنوماتیک می باشد که باعث قطع و وصل جریان سیال با سرعت بالا می شود. همین امر آن را به یکی از سریع ترین شیرهای پروانه ای تبدیل کرده است.

دلیل صدای داخل رادیاتور یا شوفاژ چیست؟

هنگامی که دیسک در جهت عقربه های ساعت حرکت می کند، می چرخد زاویه ای عمود بر جریان ایجاد می کند. به همین دلیل جریان سیال را به طور کامل متوقف می کند.هنگامیکه که اپراتور می خواهد دریچه را به طور کامل باز کند، دستگیره را در جهت خلاف جهت عقربه های ساعت تا 90 درجه می چرخاند. این نوع شیرآلات دارای عملکرد سریع، وزن سبک، طراحی ساده، اندازه کوچک، هزینه کمتر و جای نصب کوچک هستند. برای باز و بسته کردن شیر از چرخش فلکه متصل به محور شیر استفاده می شود.