اف آر پی چیست؟ مقاوم سازی با FRP | elitarchgroup

اف آر پی چیست؟ مقاوم سازی با FRP | elitarchgroup

به جز این عایق حرارتی و استفاده از پشم سنگ در زیر سقف ها و همچنین ورق های گالوانیزه میلگرد های کامپوزیت نیز دارای خواص ویژه ای برای استفاده آن ها به عنوان عایق حرارتی می باشد. استحکام کششی میلگرد های کامپوزیت و frp سه برابر میلگرد های معمولی می باشد و همچنین هشت برابر سبک تر از میلگردهای فولادی هستند. میلگرد های frp از مقاومت بالایی در برابر خوردگی نسبت به میلگرد های فولادی برخوردار هستند و 15 برابر طول عمر بیشتری دارند که این یک ویژگی بسیار عالی محسوب میشود. ولی در تولید آن­ها به­ جای فولاد از رزین پلیمری مخصوص و الیاف استفاده می‌شود. میلگرد frp یک سری خواص فیزیکی دارد که یکی از آن ها چگالی این میلگرد هاست. چگالی میلگردهای frp به طور کلی در محدوده از 1.25 تا 2.1 گرم بر سانتی متر مربع، تغییرپذیر است.

اصول پی کنی در برج ها

میلگردهای Frp بخاط داشتن رفتار الاستیک در مقابل واکنش های مغناطیسی و خوردگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهند . شاید سوال شود که تفاوت میلگردهای Frp در مقایسه با میلگردهای فولادی چیست و چه تفاوتی وجود دارد؟ این مسئله را در نحوه ساخت و ساختار میلگردهای Frp در مقایسه با فولادی به وضوح می توان دید . از سوی دیگر میلگردهای فولادی کاملا واکنش های همسانگرد دارند اما میلگردهای Frp کاملا ناهمسانگرد هستند. این رفتار ناهمسانگرد موجب می شود که در مقابل مقاومت های برشی بسیار مقاوم بوده و چسبندگی متمایزی از خود نشان دهد . در اینجا نیز همانطور که ملاحظه می شود معماران متبحر با شناخت دقیقی که از پیچیدگی ها و بافت و میزان مقاومت این محصول دارند آن را جایگزین هرگونه متریال از جمله متریال های فولادی و بتنی می نمایند و حتی آن را از ساختار فولاد نیز مستحکم تر می دانند.

  • مواد قیری ایزوتروپیک و ریون برای تولید کربن با مدول الاستیسیته پایین استفاده می شوند.
  • فنولیک ها سیستم های رزین با درجه حرارت بالا با دود خوب و مقاومت در برابر آتش هستند، بنابراین در داخل هواپیما استفاده می شود.
  • استفاده از الیاف اف آر پی به طور عمده در تیر و ستون سازه های بتنی دیده می شود البته در سازه هیا فلزی هم تحت شرایط خاص کاربرد دارد.
  • ایده مقاوم سازی سازه های بتنی به وسیله چسباندن تقویت کننده ها (الیاف اف آر پی) به صورت خارجی ، ایده ای جدید نیست .
  • وزن کم , الاستیسیته ی بالا ,سهولت حمل و نقل, مسکن وشهرسازی راحتی شکل گیری در اندازه ها دلخواه از عمده مزایای اف آر پی نسبت به سایر روش های سنتی می باشد.
اصلاح کامپوزیت frp باعث شده تا خواص مقاومتی و مشخصات فنی بالاتری داشته باشد. در دمای محیط و در شرایط هوایی خشک و خنک در بسته بندی های مخصوص ضد آب شرکت نگهداری شود. چسب اپوکسی لمینیت FRP شرکت BASF تا دمای 5 درجه سانتی گراد نیز عمل آوری می شود. این محصول در برابر زنگ زدگی و خوردگی بسیار مستحکم است و در نتیجه قابلیت استفاده در سازه‌ های مجاور با ساحل، بندرها و در کل شرایطی که رطوبت در آن بالاست را دارا می‌باشد. کامپوزیت های CFRP برای لوله کشی زیر آب و بخش های ساختاری سکوی دریایی استفاده می شود. الیاف E-Glass دارای ویژگی عایق الکتریکی بالا، حساسیت کم به رطوبت و خواص مکانیکی بالا می باشند.

تقویت سازه‌های بتنی با frp نیاز به زمان زیادی ندارد و در زمان کوتاهی سازمان‌دهی می‌شود. الیاف بازالت دوست‌دار محیط زیست بوده و کمترین آسیب را به محیط زیست وارد می‌کنند، چون فاقد هرگونه مواد سمی هستند. یک لایه از چسب اپوکسی لمینیت FRP را حداقل با ضخامت 1.5 میلی متر به هر دو سطح بستر و لمینیت FRP اعمال کنید. با استفاده از یک غلتک و حرکت دادن آن در جهت الیاف فشار ثابتی را به لمینیت نصب شده اعمال کنید تا چسب از کناره های لمینیت بیرون بزند. از دیگر معایب این روش ضعیف بودن آن در برابر آتش سوزی است و به همین علت عایق سازی با لایه عایق حرارت بر روی این الیاف بسیار ضروری و مهم است که موجب افزایش هزینه‌ های پروژه ساختمانی می‌شود.

روش اجرای FRP در مقاوم سازی ستون بتنی